Zomerfeest 2019

Het thema van het zomerfeest van dit jaar is ‘Met de muziek mee’. 

Voorafgaand aan de feestavond hebben de kinderen deel mogen nemen aan workshops. 

De muziekworkshop van Music Kids Zeeland voor groep 3 t/m 7 bestond uit drie onderdelen; de Guard (vlag/dans), Percussion (drummen) en Brass (koper blaasinstrumenten).

Daarnaast heeft Dylan van Belzen een workshop aangeboden aan groep 1 t/m 6. 

Hierbij kregen de kleuters de workshop: ritme/ muziek – “Doe maar lekker mee!” aangeboden. Dit hield in samen ontdekken dat je muziek kunt maken met instrumenten (van school zelf) maar ook door te klappen, te stampen etc. ontstaat er een beat.

Groep 3, 4a en 4b volgden de workshop Rap, ritme & Beat “Proeven aan rap”. Dit hield in: Wat is rap? Wat is ritme en hoe ontstaat er een beat?

Samen ontdekken dat je muziek kunt maken zonder instrument. Door samen te klappen, te stampen en te slaan, ontstaat er een beat. Kennismaken met hoe je een rap kunt maken.

En tot slot:

Groep 5a, 5b en 6 kregen de workshop: Rap, ritme & Beat “Hoe maken we een rap?” Dit hield in: Wat is een rap en heb je nodig voor het maken van een rap? Want zonder ritme en beat is je rap alleen een tekst. 

Groep 7 kreeg een muziekles van Monique Kuipers. De kinderen leerden akkoorden spelen op een ukelele. 

Naast deze workshops hebben alle kinderen, in hun eigen groep, een eigen muziekinstrument gemaakt voor de muzikale optocht.

Woensdag 26 juni was het zover en vierden we het zomerfeest ‘Met de muziek mee’. De peuters en alle leerlingen hebben tijdens een muzikale optocht, door de wijk, hun zelfgemaakte instrument ten gehore gebracht. De kinderen werden muzikaal begeleidt door Franky Berhitu. Terug op het schoolplein maakte iedereen een groepsfoto in de zomerse fotobooth om vervolgens de picknick feestelijk te openen met een lied. 

Tot slot mocht iedereen gaan genieten van elkaars meegebrachte hapjes die gemaakt waren door de kinderen en ouders.

Het was wederom een groot succes en de foto’s kunt u hier bekijken.