1 Created with Sketch.

Nieuwe ouders

Wat fijn dat u een kijkje neemt op de website van onze school!

Een basisschool kiezen voor uw kind(eren) is voor elke ouder een belangrijke beslissing. U vertrouwt uw kind al op jonge leeftijd toe aan de zorg van de leerkrachten van de basisschool. Ouders gaan dan ook vaak weloverwogen te werk. Er zijn verschillen tussen scholen in bijvoorbeeld: sfeer, visie, de onderwijskundige aanpak en de manier van omgang met kinderen en ouders. Daarnaast  moet u een goed gevoel hebben bij het binnenstappen van een school en tijdens de kennismaking met de directie en het schoolteam.

Wij willen u graag helpen bij het maken van uw keuze.

U bent van harte welkom om langs te komen, samen met uw kind voor een kennismakingsgesprek.

U kunt een afspraak maken met de directie door te bellen naar 0118-614517 of u kunt het kennismakingsformulier invullen. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u informatie over onze school en een rondleiding. U kunt in dit gesprek alle vragen stellen die u heeft en u kunt ook een gesprekje hebben met één van de leraren. Na het gesprek krijgt u een schoolgids mee, zodat u de informatie rustig thuis kunt nalezen.

Onze school kent geen wachtlijsten.

Kleuters kunnen vanaf hun vierde jaar naar school. Als een kind is aangemeld, dan kan het komen wennen vanaf 5 weken voor de vierde verjaardag. Het wennen bestaat wekelijks uit 1 dag of dagdeel. De data worden in overleg met een leerkracht uit groep 1 vastgesteld.

Voor kinderen die vanaf een andere basisschool instromen gelden geen speciale regels. Zij kunnen meestal direct geplaatst worden.

Voor kinderen die van een speciale basisschool komen is een onderwijskundig rapport noodzakelijk en zal duidelijk moeten zijn dat onze school kan voldoen aan de instructie- en ondersteuningsbehoeften van het te plaatsen kind.

Wanneer u uw zoon of dochter wilt aanmelden als leerling aan onze school, vullen we samen een inschrijfformulier in. Hierop vragen we naast de algemene gegevens ook informatie over de bijzonderheden van uw kind/gezin; dit kan ons vaak helpen in de periode van de eerste opvang. De wisselwerking tussen thuis en school, het vertrouwen in de school en de manier waarop ouders en kind de school ervaren is van belang voor het welzijn van het kind.

U kunt hier de schoolgids downloaden.

 

 

Kennismakingsformulier