Koken met wintergroenten

Op school zijn verschillende groepen gaan koken met behulp van het wintergroentenpakket. Terra Maris heeft hier een leuk lespakket voor samengesteld. Zodoende zijn er verrassende gerechten klaargemaakt door de kinderen.

De kinderen van groep 3 hebben samen met de juf de groenten eerst goed bekeken en besproken welke groenten het allemaal zijn en hoe ze heten. Daarna hebben we alles in kleine stukjes gesneden en werd de pan met bouillon warm gemaakt, de groenten er nog bij en even laten koken. De kinderen hebben allemaal geproefd en vonden de groentesoep erg lekker.

Ook de kinderen van groep 4 hebben heerlijke groentesoep gemaakt en bij de boterham hadden ze dus een heerlijk kopje groentesoep! En omdat er nog veel groentes over waren hebben de kinderen ook nog rode biet, wortel, pastinaak poffertjes/wafels gegeten. Het zijn een paar hele gezellige dagen geweest.

De kinderen van de groepen 5 zijn boodschappen gaan halen in de supermarkt en daarna zijn ze in de groepen aan de slag gegaan. De kinderen van groep 5a maakten boerenkoolwafels en de kinderen van groep 5b preisoep. Ze hebben hier samen met de ouders heerlijk van gegeten.

De foto’s kunt u hier bekijken.