Een kijkje in groep 5

Een kijkje in groep 5.

 

De kinderen hebben in de periode vanaf de herfstvakantie t/m de kerstvakantie van alles gedaan tijdens de lessen in de klas maar ook de nodige uitstapjes gehad.

Zo hebben ze bij geschiedenis geleerd over de eerste boeren in Nederland. We gingen terug in de tijd en bouwden dit in het klein na.

Bij natuur en techniek tekenden en schilderden een aantal kinderen de kaart van Nederland na. Vervolgens is er een kompas gemaakt en heeft de rest van de klas hun eigen windturbines gevouwen. Deze hebben ze naar eigen inzicht een plaatsje op de kaart gegeven.

Voor aardrijkskunde gingen de kinderen in het kader van levensecht leren naar de boerderij Pittenperk. Ze kregen hierbij een rondleiding in de stal. Ze zagen hoe een kalfje de fles kreeg en mochten zelf de koeien en kalfjes aaien.

Vanuit het Kunst en cultuurmenu kregen o.a. de kinderen van groep 5 een les beatboxen. Iedereen maar ook meester Dylan heeft hier erg van genoten. Aan het einde van de les deed iedereen mee.

Vervolgens brak de sinterklaasperiode aan. De kinderen hebben in een aantal weken tijd hun eigen pietje of sint gemaakt. Ze zijn allemaal de uitdaging aan gegaan om te leren breien en punniken. Wat een doorzetters. Zonder de wekelijkse hulp hadden wij dit niet kunnen doen; dankjewel hiervoor.

Tussendoor maakten we een schoorsteen want die kon niet ontbreken voor het zetten van hun schoen in de klas.

In dezelfde periode kregen de kinderen een clinic aangeboden op de schaatsbaan op de Markt in Middelburg. En kort daarna bezochten we het Zeeuws Museum. De kinderen gingen hierbij in twee groepen uiteen. Ze kregen een rondleiding met gids en hebben drie kamers bekeken. De kamers hadden als thema “Land en Zee”.  De kinderen luisterden naar de verhalen die vertelt werden maar mochten ook kort zelf aan de slag.

Daarna stond de kerst alweer voor de deur. De kinderen hebben druk geknutseld voor het winter-kerstfeest.

Voor alle foto’s  klikt u hier. Veel kijkplezier!