De eerste periode in groep 5a zit erop

De kinderen hebben een verjaardagskalender geknutseld die op alfabetische volgorde, al een tijdje, in de klas heeft gehangen en nu mee naar huis is. 

 

In de periode van de Kinderboekenweek, thema vriendschap, hebben de kinderen vriendschapsbandjes, van loom elastiekjes, voor elkaar gemaakt. Hierbij moesten de kinderen in willekeurige tweetallen samenwerken.

 

Bij aardrijkskunde hebben de kinderen gewerkt over de stevigheid van muren door het gebruik van metselverbanden. Door de verschillende verbanden na te bouwen met Lego ervaren ze zelf hoe dit in z’n werk gaat.

 

In samenwerking met groep 5b hebben de kinderen rondom het thema herfst gewerkt. Dit was in combinatie met techniek/houtbewerking. De kinderen hebben m.b.v. een zelfgekozen herfstblad een sjabloon gemaakt en vervolgens langs de lijnen spijkers ingeslagen. Vervolgens hebben zij hier een spinnenweb van gemaakt en een zelfgekozen spin bij gemaakt. Wat een mooie knutsels zijn dat geworden! 

 

Tot slot: in het kader van levensecht leren zijn de kinderen aan de slag gegaan met begrijpend lezen door zelfstandig een recept te lezen. Op die manier heeft ieder kind zijn/haar pizzabodem gemaakt en het naar eigen smaak versierd. In het Getij hebben de kinderen de pizza’s af mogen bakken en was het net op tijd klaar om mee naar huis te nemen. Dat was heerlijk smullen.

Neemt u een kijkje bij de vele foto’s in het album? U vindt ze hier.